Marcarea Zilei Eroilor la Cimitirul de Onoare al Eroilor Români de la Țiganca

Ambasada României în Republica Moldova a organizat joi, 6 iunie 2019, la Cimitirul de Onoare al Ostaşilor Români de la Tiganca, raionul Cantemir, un eveniment dedicat marcării Zilei Eroilor.

Din partea României, la manifestare au participat secretarul general al Ministerului Apărării Naționale din România, Codrin Dumitru Munteanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, Gl. Mr. Gheorghiță Vlad, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță și atașatul apărării, militar și aero, Col. Cristi Ladaniuc.

Din partea Republicii Moldova, la ceremonie au participat ministrul Apărării Naționale al Republicii Moldova, Eugeniu Sturza, reprezentanți Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ai autorităților locale.

În discursul susținut cu acest prilej, ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: ”Faptul că suntem astăzi împreună aici să ne plecăm capul în fața acestor eroi care și-au jertfit viața pentru independența, pentru integritatea teritorială, pentru demnitatea noastră națională, reprezintă în sine un lucru măreț. Faptul că suntem împreună, îmi oferă un motiv suplimentar de bucurie, pentru că România a fost, este și va fi întotdeauna alături de Republica Moldova.”

Manifestarea a cuprins un ceremonial religios cu participarea unui sobor de preoţi, condus de PS Veniamin, depuneri de flori la mormintele ostaşilor români, precum și un scurt program artistic susţinut de elevii din localitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu