MARATONUL DE LA POLUL NORD: Dumitru Voloşin a obţinut locul doi pentru Republica Moldova

Embed:

A îndurat un ger de minus 25 de grade Celsius, timp de 5 ore, 3 minute şi 26 de secunde, pe un traseu de zeci de kilometri.

Acestea sunt sacrificiile făcute de Dumitru Voloşin, care a obţinut locul doi pentru Republica Moldova la a dintre cele mai severe competiţii din lume, Maratonul de la Polul Nord.

Sportivul în vârstă de 43 de ani a trecut linia de finiş cu drapelul naţional. La sfârşitul distanţei de 42 de kilometri şi 195 de metri compatriotul nostru a fost depăşit aproape cu o jumătate de oră de de grecul Argyrios. Papathanasopoulos.

La competiţie au participat în total 60 de atleţi, care au avut de înfruntat condiţii extreme. Majoritatea a trecut linia de finiş cu faţa plină de gheaţă.

Înaintea maratonului, Dmitri Voloşin a avut o pregătire specială. Potrivit unei postări de ale sale pe o reţea de socializare la unul dintre traininguri el a fost instruit cum să supravieţuiască în cazul în care va fi atacat de un urs.

După ce a avut de înfruntat condiţii extreme, Dmitrii Voloşin are parte de ghinion. Tot prin intermediul unei reţele de socializare el a anunţat că nu poate părăsi Polul Nord. Avionul nu poate decola, deoarece gheaţa a crăpat.Deocamdată nu se ştie când sportivul nostru va ajunge acasă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu