Maratonul de la Boston: Mii de oameni au alergat ultimii kilometri ai cursei, iar câştigătorul a întors medalia (VIDEO)

Embed:

Mii de oameni au alergat la Boston pentru a încheia maratonul început pe 15 aprilie, pe care nu l-au terminat din cauza exploziei a două bombe în apropierea liniei de sosire. În acelaşi timp, câştigătorul cursei de acum cinci săptămâni a anunţat că va întoarce medalia, pentru a aduce un omagiu victimelor atacului.

Evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria celor trei persoane care şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiei. Cursa a fost organizată de mai multe companii locale şi grupuri de atleţi.

La maraton au participat aproape 3.000 de persoane. Oamenii au alergat sau pur şi simplu au mers şi au trecut linia de sosire, pentru a demonstra că niciun atac terorist nu îi poate opri. 

"Mi-aş fi dorit ca prietenii mei să fie aici cu mine. Dar cei mai mulţi dintre ei încă îşi revin. Important este să ne amintim că oamenii mai sunt internaţi în spitale", a declarat victima atentatelor, Jarrod Clowery.

În acelaşi timp, atletul din Etiopia, care a câştigat cursa din aprilie, a decis să întoarcă medalia organizatorilor din oraşul Boston, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatului care a zguduit întreaga lume. Sportivul şi-a anunţat decizia în cadrul unei întrevederi cu secretarul american de stat.

"Gestul pe care Lelisa l-a făcut este unul extraordinar", a menţionat secretarul de stat John Kerry.

În urma atacurilor cu bombă de la Boston, trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar peste 260 au fost rănite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu