Maraton Internațional Chișinău: La competiţie au ajuns sportivi din 50 de ţări

Embed:

Adrenalină, emoţii şi distracţie la cel mai important eveniment sportiv al anului.

Aproximativ 17 mii de oameni au participat la maratonul din Chişinău, susţin organizatorii.

În Moldova au ajuns sportivi din 50 de ţări. Participanţii au alergat pe cinci distanţe diferite: un kilometru şi jumătate, cinci, zece, 21 şi 42 de kilometri. Câştigătorul cursei de 5 km a fost un participant din Statele Unite.

"Stricker Kleiton este cel care a ocupat locul 1 în cursa de 5 km. Felicităm pe toţi participanţii."

"O poză pentru istorie. Toţi câştigătorii cursei de 5 km se află pe acelaşi piedestal."

Cea mai lungă cursă de 42 de km a fost câştigată de Nicolae Gorbuşco din Tighina. Atletul a evoluat pentru prima dată pe această distanţă şi a stabilit un nou record în cadrul maratonului de la Chişinău. El a parcurs distanţa în doar două ore şi 26 de minute.

"A fost dificil, dar simt numai emoţii pozitive. Mulţumesc nepoatei şi părinţilor mei care au venit să mă încurajeze. Mulţumesc antrenorului meu, prietenilor şi tuturor celor care m-au susţinut. Victoria le-o datorez lor", a spus învingătorul Nicolae Gorbușco.

Cursa feminină pe distanţa de 42 de kilometri a fost câştigată de o sportivă din Ucraina. Toţi cei care au ajuns la finiş au primit medalii.

Potrivit organizatorilor, câştigătorii au primit câte zece mii de lei. Aceeşi sumă au încasat-o şi atleţii care au stabilit recorduri.

"Pe lângă premiile care vin din partea partenerilor noştri, avem şi un fond de bani. Fondul constituie 100 de mii de lei. De exemplu, Nicolae va pleca astăzi acasă cu 20 de mii de lei. Toţi la linia de finiş au primit medalii", a spus organizatorUl maratonului, Mariana Manole.

În cadrul evenimentului sportiv a avut loc şi un moment emoţionant. Un tânăr şi-a cerut iubita în căsătorie chiar în timpul cursei de 10 kilometri.

" - Anastasia, te iubesc foarte mult. Tu eşti pentru mine cea mai importantă medalie şi reuşită din viaţă. Vrei să fii soţia mea? – Da! - Şi ea a spus DA!"

Maratonul Internaţional Chişinău este la cea de-a treia ediţie. Publika TV a fost partener media general al evenimentului şi a transmis live cele mai importante momente ale grandioasei competiţii

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu