Manolachi a devenit primul moldovean care a primit titlul Doctor Honoris Cauza în Ucraina

Embed:

Premieră pentru Moldova! Preşedintele Federaţiei de Judo, Veaceslav Manolachi a devenit Doctor Honoris Cauza în cadrul Universităţii Naţionale de Sport din Ucraina. Manolachi a devenit al 21-lea membru onorific al intelectualităţii sportive ucrainene, alături de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jaque Rogge sau unul dintre cei mai mari atleţi din istorie, Serghei Bubka. Rectorul de la USEFS şi-a luat premiul în cadrul unei gale festive organizată la Kiev.

Rectorul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, Veaceslav Manolachi a devenit primul moldovean din istorie care a primit titlul de Doctor Honoris Cauza al intelectualităţii sportive din Ucraina.

"Colaborarea dintre instituţiile noastre a devenit foarte consistentă. La noi vin studenţi din Ucraina, la conferinţe ştiinţifice şi diferite congrese. Profesorii noştri vin la Kiev să citească lecţii”, a precizat rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi.

Veaceslav Manolachi şi-a ridicat premiul în cadrul unei gale festive organizate la Kiev special pentru el.

Pe lângă Veaceslav Manolachi doar 20 de personalităţi ale sportului mondial au fost premiate până acum cu acest titlu. Printre ele se numără preşedintele Comitetul Internaţional Olimpic, Jaque Rogge, unul dintre cei mai mari atleţi din istorie, Serghei Bubka, plus rectorii Universităţilor de sport din Rusia, Germania şi Italia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu