Manifestul pentru securitatea rutieră, SEMNAT! Candu: E un angajament de a stopa numeroase pierderi de vieți omenești

Parlamentarii au semnat un Manifest pentru Reducerea Vitezei, în cadrul inițiativei globale ONU Săptămâna pentru securitatea rutieră. Iniţiativa de a promova campania #ReduViteza, #4RoadeSafety aparține președintelui Legislativului, Andrian Candu, şi are ca scop promovarea politicilor pentru siguranța rutieră și reducerea, în următorul deceniu, în jumătate a numărului victimelor accidentelor pe drumurile din țară. 

"Cu regret, accidentele nu fac diferență de vârstă, sex sau naționalitate. Trebuie să luptăm la toate nivelurile cu acest flagel care ne afectează, prin diferite acțiuni educative cum ar fi campanii despre importanța cuplării centurilor de siguranță și necesitatea scaunelor auto pentru copii, dar și prin schimbarea legislației", a declarat Andrian Candu, desemnat ambasador al siguranței rutiere de către Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport din Marea Britanie.

La evenimentul de deschidere a unei expoziții de lansare oficială a Săptămânii siguranței rutiere în Republica Moldova au participat şi șeful Inspectoratului general de Poliție al MAI, Alexandru Pînzari, reprezentantul Forului Global al Legiuitorilor pentru Siguranță Rutieră, Serghei Diaconu, ambasadori, precum și câțiva polițiști în uniforme și peste 50 de copii implicați în diverse activități de conștientizare a consecințelor accidentelor rutiere și promovarea siguranței rutiere. 

"Manifestul pe care vă invit să-l semnați în timpul acestei expoziții, precum și pe parcursul întregii săptămâni este un angajament comun de a stopa numeroase pierderi de vieți omenești pe drumurile din țară. Respectarea regulilor circulației rutiere ne ajută pe toți să revenim acasă sau să ajungem la destinație în siguranță", a menționat preşedintele Parlamentului.

Expoziția este organizată de Parlament în parteneriat cu Automobil Club din Moldova și Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport din Marea Britanie. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu