Manifestaţii violente în Italia şi Portugalia: Poliţia a utilizat spray lacrimogen pentru a dispersa mulţimea

Embed:

Manifestaţii violente în Italia şi Portugalia. Mii de oameni au ieşit în stradă la Milano, Roma şi Lisabona, în semn de protest faţă de programul de austeritate al Guvernului. Demonstraţiile au escaladat în ciocniri violente cu forţele de ordine.

Transportul public din Milano a fost paralizat din cauza protestelor de amploare care au cuprins oraşul. Poliţia a utilizat spray lacrimogen pentru a dispersa mulţimea, fapt care i-a nemulţumit pe manifestanţi. Cel puţin trei poliţişti şi 10 protestatari au fost răniţi în urma ciocnirilor violente. La Roma, manifestanţii au aruncat cu ouă în sediul Ministerului Economiei şi în cel al Ambasadei Germaniei, ţara percepută drept iniţiatoare a măsurilor de austeritate.

La proteste au participat şi angajaţi din transporturi, precum şi imigranţi: "Este foarte dureros. Italienii îi tratează pe imigranţi ca pe nişte câini, ca pe nişte animale."

Şi la Lisabona, oamenii sunt , nemulţumiţi de reformele guvernamentale, în special de iniţiativa autorităţilor de a privatiza transportul public.

Portugalia se confruntă de mai bine de trei ani cu o criză economică acută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu