Manifestaţii la Budapesta. Mii de oameni au ieșit în stradă. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

Embed:

Sunt proteste la Budapesta după ce Parlamentul Ungariei a adoptat o nouă lege a muncii, o lege extrem de controversată. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a manifesta. Polițiștii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene.

Principala nemulţumire este legată de creșterea plafonului anual de ore suplimentare pe care le poate face un angajat. Această limită a fost crescută de la 250 de ore la 400 de ore. În plus, plata pentru ele nu trebuie făcută imediat, ci angajatorii au la dispoziţie până la trei ani. Denumită legea sclaviei, acestă măsură stârnise deja multă nemulţumire în rândul oamenilor. Iată că acum sunt proteste spontane în capitala Ungariei.

Denumită legea sclaviei, această normă creşte limita de ore de muncă suplimentare de la 250 pe an la 400, în timp ce plata lor se poate face în termen de până la trei ani. Opoziţia din Parlamentul ungar spune că legea lasă loc abuzurilor şi a încercat să blocheze votul, scrie Digi24.ro.

Unul dintre parlamentari i-a cerut socoteală premierului Viktor Orban, fără să primească vreun răspuns. Singura şansă pentru contestatari este ca legea să nu fie promulgată de preşedinte. Ceea ce este foarte puţin probabil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu