MANIFESTAȚIE ELECTORALĂ în PMAN. Câteva partide politice s-au lansat în campanie electorală. Circulaţia transportului, blocată

Embed:

(Actualizare 17:30) Potrivit poliţiei, la mişcările electorale au participat peste 11 mii de oameni. La manifestaţiile politice organizate de PLDM, dar conduse de PAS şi PPDA au participat circa 6.500 de oameni, iar la cele ale Partidului Şor - circa 5.000 de oameni.

(Actualizare 15:30) Manifestanţii, în frunte cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, au pornit în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare. Ei nu au anunţat anterior despre faptul că vor merge în coloană spre Universitatea de Medicină.

Câteva partide politice de opoziție s-au lansat, astăzi, în campania electorală. În Piața Marii Adunări Naționale, Partidul Șor a adunat câteva mii de persoane, care s-au prin în dans și au încins hore.

Pentru a da forță mitingului, formațiunea de la Orhei a invitat câțiva eurodeputați, care au ținut discursuri aprinse.

În același loc și PLDM a decis să se lanseze în campania pentru alegerile parlamentare. Liberal democrații au închiriat Piața Marii Adunări Național unde și-au chemat susținătorii la un miting mascat ca fiind anti-guvernare.

Formațiunii PLDM i s-au alăturat și partidul Maiei Sandu, PAS, dar și formațiunea lui Andrei Năstase, PPDA.

Potrivit analiștilor politici, prin mitingurile organizate, liderii partidelor politice își fac propriile interese, iar scopul principal este să ajungă la putere.

PUBLIKA.MD aminteşte că în Capitală sunt organizate două manifestaţii. Una dintre acestea este organizată oficial de PLDM, însă în spatele manifestării politice stau în realitate PAS şi PPDA, care nu au dorit să semneze solicitarea depusă la primărie.

Fostul preşedinte al PLDM, Vlad Filat, a fost condamnat la ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare de la BEM, Unibank şi Banca Socială. Totodată, primarul din Orhei, Ilan Şor, a recunoscut că a finanţat Partidul Liberal-Democrat, în timp ce formaţiunea se afla la guvernare.

Maia Sandu şi Andrei Năstase organizează această manifestare politică în perioada în care asupra opoziţiei planează acuzaţii extrem de grave, de legături Ludmila Kozlovska, expulzată recent din UE pentru legăturile cu serviciile speciale rusești.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Kozlovska a spus că ONG-ul său a plătit biletul de avion al Maiei Sandu spre Bruxelles şi că a făcut lobby în Europa pentru Platon. Ea precizează în interviu că organizația s-a ocupat de cazul lui Platon din perspectiva încălcării drepturilor omului. Dar a încetat, când a aflat despre presupusa sa implicare în furtul miliardului.

Recent, jurnaliștii de la Zeppelin au publicat o invitaţie pe numele Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase, prin care erau chemaţi la o conferință organizată în Parlamentul European de ONG-ul condus de Kozlovska.

În invitaţie mai apar numele jurnalistei Natalia Morari, al avocatei lui Renato Usatâi, Ana Ursachi, dar și al fruntașului PPDA Alexandru Machedon.

Iniţial, Partidul Acțiune și Solidaritate a negat informaţiile, însă ulterior a recunoscut că acest ONG a achitat biletele. Tot Zeppelin a adus dovezi că apropiaţii lui Platon au călătorit cu tichete cumpărate de fundația poloneză. În noiembrie 2016, coordonatorul ONG-ului, Rafal Matouszek, a trimis de pe e-mailul său două bilete de avion pe numele fiilor lui Veaceslav Platon.

Cu doar şase zile mai devreme, de pe acelaşi e-mail este trimis tichetul de îmbarcare pentru Bucureşti - Frankfurt şi Frankfurt - Varşovia pe numele fostei soţii a lui Platon, Svetlana. Bilete au fost trimise şi pentru Eduard Rudenko, unul dintre avocații lui Platon.

La începutul lunii august, Zeppelin a publicat o înregistrare audio în care aşa numitul raider numărul 1 în CSI le spune avocaților săi că a dorit să falimenteze sistemul financiar-bancar din Moldova. Acesta a fost condamnat , în aprilie 2017, la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei de la Banca de Economii.

La sfârșitul anului trecut, acesta a mai primit 12 ani de pușcărie pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și corupere activă într-un dosar de prejudiciere a unor companii de asigurări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu