Manifestări de amploare cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Centenarului

Peste Prut au loc manifestări de amploare cu ocazia Zilei Naţionale şi a Centenarului. La Bucureşti a fost organizată o paradă impresionantă. La pas cadenţat, au mărşăluit aproximativ 3500 de militari români şi 500 de militari din statele membre NATO, Moldova şi Ucraina.

Plutonul moldovenesc a fost format din 26 de ofiţeri şi subofițeri ai Gărzii de Onoare.

Pe sub Arcul de Triumf au trecut 350 de unităţi de tehnică militară - tancuri, blindate, transportoare şi, în premieră, un sistem de rachete sol-aer Patriot. Cerul a fost survolat de 50 de aeronave militare - elicoptere IAR-330 Puma, avioane Spartan, IAR-99 Şoim şi F-16. Conducerea armatei a decis ca de anul acesta să nu mai fie incluse în paradă avioanele de producţie sovietică MIG-21.

A fost o desfăşurare de forţe impresionantă şi la Alba Iulia. La parada din oraşul unirii au participat în jur de două mii de militari, cu 185 de unităţi de tehnică de luptă.

”Noi, cei de astăzi, avem privilegiul de a fi moştenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodată în spaţiul strămoşilor noştri. Este datoria şi responsabilitatea noastră de a omagia trecutul şi de a insufla generaţiilor viitoare idealurile naţionale reîncărcate cu noi semnificaţii”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu