Manifestanţii proeuropeni s-au ciocnit din nou cu forţele de ordine la Kiev

Embed:

Încă o noapte de confruntări la Kiev. Mii de manifestanţi proeuropeni au rămas până târziu pe străzile capitalei şi s-au ciocnit cu forţele de ordine. Violenţele s-au produs la scurt timp, după ce preşedintele ţării Victor Ianukovici a încercat să calmeze spiritele într-un discurs, iar Iulia Timoşenko a anunţat că intre în greva foamei.

Poliţiştii au folosit din nou gaze lacrimogene şi bastoanele împotriva unui grup de protestatari, în timp ce alţi oameni denunţau în gura mare politica autorităţilor. Aproape 4.000 de oameni au protestat până noaptea târziu pe străzile Kievului. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Europeană, situată aproape de sediul Guvernului şi unde au înfiinţat o tabără din corturi. Ciocnirile au izbucnit la doar câteva minute după ce Victor Ianukovici a ţinut un discurs la televiziunea naţională, în încercararea de a opri protestele stradale. Preşedintele ucrainean susţine că, deşi a decis să amâne negocierile cu Bruxelles-ul, ţara îşi menţine parcursul european.

Fostul premier Iulia Timoşenko, închisă după gratii în 2011, a recurs la un gest extrem pentru a-l forţa pe şeful statului să semneze totuşi Acordul de Asociere cu UE. Ea a declarat greva foamei pe un termen nelimitat. Înainte de summitul de la Vilnius, delegaţia europeană a negociat fără succes eliberarea lui Timpşenko, pe care o consideră o victimă a justiţiei selective din Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu