Manifest pentru introducerea sintagmei INTEGRARE EUROPEANĂ în Constituţie. Cum răspund deputaţii care se declară pro-europeni

Embed:

Tinerii democraţi au venit în faţa Parlamentului pentru a discuta cu deputaţii şi să facă un apel către ei să semneze un manifest prin care să susţină introducerea sintagmei "integrarea europeană", în contextul în care astăzi pe agenda lor va fi dezbătut un proiect care prevede modificarea Constituţiei în acest sens. Iniţiativa aparţine Partidului Democrat, însă majoritatea parlamentară nu are suficiente voturi.

CITEŞTE ŞI: Plahotniuc: Am decis că în următoarele ședințe ale Parlamentului să supunem votului introducerea sintagmei integrare europeană în Constituție

Pentru a aproba acest proiect de lege, este nevoie ca cel puţin 67 de deputaţi să voteze pro.

Anterior, liberal-democraţii au evitat să ofere un răspuns clar despre poziţia lor, însă cu câteva minute în urmă, Vadim Pistrinciuc, a refuzat să semneze acest manifest.

De asemenea, liberalii au declarat că iniţiativa este una populistă.

Proiectul de lege privind completarea Constituției a fost propus de un grup de deputați PDM și PPEM, iar iniţiativa îi aparţine liderului democraţilor. Pentru modificarea legii supreme sunt necesare 67 de voturi. 

PUBLIKA.MD reamintește că în această toamnă, PDM s-a declară ca fiind un partid Pentru Moldova, un partid care are ca puncte principale problemele oamenilor. La moment, în Parlamentul Republicii Moldova sunt șase formațiuni politice dintre care patru se declară pro-europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu