Mândria de a lucra în companie şi buna înţelegere cu colegii motivează angajaţii să lucreze sute de ore în afara graficului

Încrederea în management, mândria de a lucra în companie şi buna înţelegere cu colegii, acestea sunt doar câteva motive pentru care unii angajaţi sunt gata să lucreze zeci de ore în afara graficului şi îşi cosideră locul de muncă, drept cel mai bun din lume, se arată într-un studiu, scrie incont.ro.

Realizatorul studiului José Tolovi, CEO-ul companiei Great Place to Work Global, spune că în cadrul celor mai bune companii, chiar şi angajaţii începători ştiu că fac parte din echipă şi au un ţel comun.

Potrivit cercetării, factorul salarial este destul de important. "Angajatii fac un simplu calcul aritmetic: cât sunt dispus să fac pentru banii pe care îi câştig", se menţionează în cercetare.

Chiar şi aşa, factorii non-financiari joacă un rol mai importat în motivarea angajaţilor. Faptul că sunt trataţi cu respect, că există un echilibru între muncă şi salariu, sunt elemente cu o mai mare greutate.

De asemenea, a fost analizat şi modul în care companiile fac concedieri şi dacă disponibilizările ţin cont de angajaţi şi le respectă drepturile.

NetApp, ocupanta locului trei, a trecut testul. În 2009, când şi-a concediat 5 la sută din salariaţi, aceştia au primit e-mailuri şi au participat la întâlniri de consiliere. Mai mult, chiar CEO-ul companiei, Tom Georgens, le-a explicat într-un video motivele concedierii.

Studiul s-a baza pe analiza a 350 de firme cu mai mult de 5 mii de angajaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu