Mandatul de arest pe numele lui Ilan Shor, PRELUNGIT cu 30 de zile. Declaraţia primarului de Orhei

Embed:

Mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Ilan Shor a fost prelungit cu 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Buiucani. Primarul de Orhei a declarat că hotărârea este incorectă. La următoarea ședință care va avea loc pe opt noiembrie vor fi audiați și martorii acuzării.

Înainte de ședință Ilan Shor a ținut să transmită un mesaj special către Renato Usatîi:

"Vreau să transmit salutări balabolului. A înțeles că din păcate în curând nu ne vom vedea. Eu mă aflu în arest la domiciliu, dar mă pot ocupa de oameni, de oraș. Toată țara știe, dar voi nu știți".

Primarul de Orhei s-a arătat nemulțumit de decizie, declarând că este incorectă.

"Din punctul meu de vedere este incorect. Din punct de vedere juridic avocații își vor expune părerea. Eu cred că are legătură cu faptul că mulți oameni au început să înțeleagă că noi suntem un partid care promite și face pentru oameni. De aceea nu ne iubește nici opoziția nici puterea", a declarat primarul oraşului Orhei, Ilan Shor.

Avocații lui Ilan Shor au declarat că vor ataca decizia la Curtea de Apel.

"Argumente noi sau probe pertinente în susținerea riscurilor invocate inițial nu sunt, de aceea considerăm că este o decizie neîntemeiată și va fi contestată la Curtea de Apel", a declarat avocatul Veaceslav Balan.

Procurorul care se ocupă de acest caz a menționat că, în libertate învinuitul ar putea influența martorii. Tot astăzi s-a dat citire actului de învinuire.

"La moment și în continuare este necesar ca dumnealui să fie plasat în arest ca să meargă buna desfășurare a procesului și să se obțină o decizie definitivă pe caz. Să nu influențeze martorii în cadrul urmăririi penale sau în cazul de față chiar să nu să se eschiveze de la instanța de judecată" a relatat procurorul Andrei Băieșu.

Următoarea ședință va avea loc pe opt noiembrie și vor fi audiați și martorii învinuirii. Procurorul a refuzat însă să spună cine sunt aceștia.

Ilan Shor a fost reținut în 22 iunie într-un dosar penal pentru escrocherii și spălare de bani. Ancheta vizează credite acordate de BEM în proporții deosebit de mari, în perioada anului 2014.

La începutul lunii august, primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu