Mandatele deputaţilor aleşi au fost validate, însă negocierile se lasă așteptate. Ce spun reprezentanții partidelor

Embed:
Mandatele deputaţilor aleşi au fost validate de Curtea Constituţională, însă orgoliul unor viitori parlamentari nu scade, ci dimpotrivă. Blocul ACUM continuă să împiedice formarea unei coaliţii de guvernare care ar duce la continuarea proiectelor sociale începute. PAS şi PPDA refuză categoric să poarte negocieri cu partidele care au intrat în legislativ şi acceptă din start ideea că reformele lor vor rămâne doar pe hârtie.

"- Noi vom promova inițiativele. Noi vom promova agenda noastră.
- Chiar dacă nu o să aibă rezultat
- Noi vom urma agenda noastră. Nu facem niciun fel de parteneriat", a declarat Sergiu Litvinenco, reprezentat al blocului "ACUM".

De cealaltă parte, Partidul Democrat se arată deschis să poarte discuţii cu fiecare formaţiune din viitorul Parlament, pentru formarea unei coaliţii. PDM vrea ca toate proiectele bune începute să aibă continuitate.

"Venim cu un apel către toţi concurenţii electorali sau deja către toţi deputaţii să nu fie aidoma acelui poloboc deşert care hodorogeşte şi vuieşte, dar toţi să lucreze pentru binele cetăţenilor care i-au votat şi să facă lucruri bune pentru Moldova. Noi considerăm că toţi deputaţii şi partidele să respecte voinţa cetăţenilor", a menționat Sergiu Sîrbu, vicepreşedinte PDM.

Socialiştii spun că nu sunt gata acum să ofere un răspuns.

"Luni organele colegiale a partidului socialiştilor se vor întruni în acţiunile sale sau în activităţile sale de lucru pentru a lua decizii cu privire la acţiunile ce se vor întreprinde atât de deputaţii aleşi, cât şi de PSRM per ansamblu", a spus Maxim Lebedinschi, jurist PSRM.

Nici partidul politic Șor nu a a venit cu o poziție clară în ceea ce privește negocierile pentru o eventuală coaliție.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu