MANDATE DE ARESTARE pe numele celor 12 traficanţi de droguri, reţinuţi la începutul săptămânii

Cei 12 traficanţi de droguri, reţinuţi în urma operaţiunii comune a Procuraturii municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP, au fost puşi sub învinuire şi îşi vor petrece următoarele 30 de zile în arest. 

Cele 12 persoane faceau parte dintr-o grupare criminală specializată în trafic de droguri. În urma percheziţiilor desfăşurate la începutul acestei săptămâni au fost depistate 20 de persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, domiciliați în orașul Chișinău, preponderent în sectorul Botanica, dintre care 12 persoane implicate direct în realizarea etnobotanicilor și a analogilor acestora (Spice), au fost reținute.

Printre aceștia este și un angajat al unei agenții de pază, care avea rolul de comerciant.

Drogurile erau vândute preponderent în locurile populate de tineri cum ar fi: parcuri, în preajma instituțiilor de învățământ, centrelor comerciale.

Tot la începutul acestei săptămâni a fost lichidat și laboratorul de producere a drogurilor, fiind depistate peste 40 kg de droguri, peste 50 kg de materie primă, mai mult de 0,5 kg de produse chimice sub formă de praf concentrat și lichide destinate producerii etnobotanicelor, pliculețe de tip zip-lock, saci întregi cu materie primă și cu droguri pregătite pentru realizare, peste 100 de pastile stupefiante, bani proveniți din realizarea drogurilor echivalentul a peste 50.000 de lei, peste 40 de telefoane mobile și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală, telefoane mobile, stații radio, cântare la scară mică, mijloace financiare și trei automobile de lux obținute din activitatea criminală.

În total au fost ridicate droguri și substanțe chimice destinate producerii acestora în valoare de peste 5.000.000 de lei.

Dacă vinovăția suspecților va fi dovedită, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De menționat că acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială "Fulger".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu