Manbang: Coreea de Nord își lansează propriul serviciu de streaming

Popularitatea globală a serviciilor de streaming a atins cote impresionante în ultimii ani. Tocmai din acest motiv, în Coreea de Nord a fost anunțat Manbang, un serviciu ce nu pare a fi foarte distractiv, scrie playtech.ro.

Coreea de Nord este recunoscută la nivel global ca incorporând o serie de restricții și limitări pentru cetățenii săi și pentru turiștii care ajung acolo în vizită. Nivelul cenzurii este aproape absurd, iar sărăcia a atins de mulți ani cote alarmante. Restricțiile impuse cetățenilor și companiilor occidentale care vor să-și facă simțită prezența în Coreea de Nord reprezintă și motivul pentru care Netflix, de exemplu, nu este disponibil în respectiva țară.

Din fericire pentru cetățenii înstăriți ai Coreei de Nord, DPRK, televiziunea națională a anunțat lansarea propriului serviciu de streaming online. În contextul în care vorbim de cea mai izolată țară din lume, anunțul este unul foarte important. În continuare autoritățile controlează foarte bine orice tip de informație care ajunge la cetățeni, atât în format imprimat, cât și digital, dar gestul lansării unui serviciu de streaming este un pas în direcția corectă.

NK News a anunțat că Postul Central de Televiziue din Coreea a lansat noul serviciu intitlat Manbang, un termen care se poate traduce ca fiind oriunde sau în orice direcție. Pe lângă o serie surprinzătoare de programe TV și documentare, același Manbang include un sistem prin care puteți învăța limbi străine precum rusă sau engleză. Pentru a putea avea acces la Manbang, cetățenii vor avea nevoie de acces la Internet Protocol Television prin intermediul unui TV Box separat. Acela va permite streamingul posturilor locale prin intermediul conexiunii foarte limitate la internet din zonă.

Ar fi interesant de aflat opinia cetățenilor din Coreea de Nord față de această lansare, având în vedere că ei nici măcar nu au auzit de Netflix, Hulu sau Amazon Prime, dar probabil că nu o vom afla niciodată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu