Mănâncă salată verde pe stomacul gol. Vei rămâne uluit de efectul pe care îl va avea asupra corpului tău

Datorită conţinutului său bogat în minerale şi în vitamine, salata verde revigorează organismul. De asemenea, elimină stările de depresie, de stres şi ajută în buna funcţionare a ficatului. Totodată, conţinutul de vitamina C întăreşte sistemului imunitar, înlătură stările de anemie, luptând cu succes împotriva asteniei. În plus, favorizează închiderea plăgilor şi a operaţiilor, în special în cazul diabeticilor.

Cantitatea de salată verde consumată zilnic trebuie să fie de minimum 150 grame, pe stomacul gol, înainte de fiecare masă. Salata trebuie asezonată numai cu ingrediente naturale: ulei de măsline presat la rece, oţet natural de mere sau suc de lămâie proaspăt stors, şi foarte puţină sare.

Ideal este să consumăm salată la maximum un sfert de oră de la preparare, pentru că altfel principiile sale active se deteriorează. Nu trebuie să se consume în paralel alimente care să împovăreze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prăjelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Înlocuiţi-le cu orez integral, paste făinoase, fulgi de ovăz, de grâu sau de porumb.

Consumată câte 500 grame pe zi, porţionate înaintea meselor şi după desert, duce la scăderea în greutate. Slăbiră este palpabilă, verificată cu cântarul, după numai o săptămână de regim.

Există, totuşi, şi o atenţionare. Şi în acest caz, abuzul este nociv. Specialiştii au constatat că excesul de salată verde – depăşirea dozelor indicate mai sus sau consumarea îndelungată a salatei, fără perioade de pauză poate provoca ameţeli şi dureri ale globilor oculari. În asemenea cazuri, regimul cu salată trebuie întrerupt şi reluat după cel puţin două luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu