Managerul unei școli auto și un complice, reţinuţi de CNA. Câte SUTE DE EURO au cerut pentru eliberarea unui permis de conducere

Managerul filialei Cahul a Școlii auto din Comrat și complicele acestuia au fost reţinuţi de ofiţerii CNA, fiind bănuiți că ar fi extorcat și primit 600 de euro pentru organizarea eliberării unui permis de conducere.

Bărbații au ajuns în vizorul oamenilor legii după ce un tânăr înmatriculat la școala auto i-a denunțat la CNA. Potrivit materialelor anchetei, managerul ar fi pretins și primit de la denunțător 600 de euro, sub pretextul că poate influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Cahul, în scopul determinării acestora să evalueze pozitiv cunoștințele și să elibereze permisul de conducere de categoria "B".

Astfel, 600 de euro au fost transmiși sub controlul CNA, iar administratorul școlii auto a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua rate de 300 de euro. Cel de-al doilea suspect a fost reținut ulterior. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

Unul dintre bănuiţi este la a doua abatere de acest gen. Acesta a fost anterior reținut de CNA, fiind cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu