Mână liberă din partea lui Trump: CIA poate folosi drone pentru atacarea teroriştilor

Embed:

Agenția Centrală americană de Informații poate folosi drone pentru atacarea teroriştilor. Instituţia a primit mână liberă din partea preşedintelui american, Donald Trump,  încă în luna ianuarie, însă informaţia a fost făcută publică abia acum.

Spre deosebire de Pentagon, membrii serviciul secret extern al Statelor Unite nu sunt obligaţi să raporteze despre operaţiunile pe care le desfăşoară. Până la această decizie, CIA folosea drone doar pentru monitorizarea şi depistarea eventualilor terorişti,  iar militarii îi neutralizau.

Agenţia poate comite atacuri cu drone doar în Siria, dar nu este exclus ca permisiunea respectivă să fie extinsă, în scurt timp, şi în Yemen, Libia sau Somalia.

Presa de peste Ocean scrie că Trump a oferit instituţiei aceste împuterniciri după o reuniune pe care a avut-o cu responsabilii agenției, la scurt timp după ce a ajuns la Casa Albă. La sfârşitul lunii februarie, CIA a reuşit cu ajutorul dronelor să-l ucidă pe unul dintre liderii grupării teroriste Al-Qaeda  din Siria.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu