Mâna dreaptă a lui Năstase ar putea ajunge şef la SIS

Embed:

Alexandru Machedon, omul de legătură dintre Andrei Năstase şi Moscova, este unul dintre potenţialii candidaţi la şefia Serviciului de Informații și Securitate. Potrivit newsmaker.md, fostul șef al staff-ului electoral al lui Năstase, a declarat că a discutat deja cu membrii ACUM despre o posibilă numire în această funcţie.

Astfel, Alexandru Machedon, în prezent directorul şi proprietarul "StarNet", companie specializată în servicii de internet, televiziune digitală și telefonie fixă, se vrea în fruntea unei instituţii care are menirea să asigure securitatea statului împotriva riscurilor şi ameninţărilor, dar şi să păstreze informaţiile secrete.

Şi asta în condiţiile în care în anul 2015, Machedon a admis ca datele personale a peste 53 de mii de clienţi de-ai săi, să apară în spaţiul public.

Machedon este un bun prieten cu Andrei Tranga, proprietarul celei mai mari reţele de restaurante din Capitală, care figurează într-un dosar de trafic de influenţă şi şantaj. Bloggerul Eugen Luchianiuc a scris că Alexandru Machedon l-a plimbat pe Andrei Năstase cu avionul milionarului Tranga, care este şi un apropiat al interlopului Grigore Karamalak, alias "Bulgaru". S-a întâmplat în timp ce Tranga se afla în izolator.

Imediat ce a venit la putere alianţa ACUM-PSRM, acestuia i-a fost schimbată măsura preventivă în arest la domiciliu. Anterior presa a scris că Andrei Năstase l-a mandatat pe Machedon să negocieze, din numele PPDA, viitorul Moldovei cu Moscova şi
l-a prezentat ruşilor drept mâna sa dreaptă, în cadrul unei vizite pe care cei doi au făcut-o la Viena.

De precizat că alianţa PSRM-ACUM a votat în prima lectură un proiect de lege care prevede coordonarea de către şeful statului a activităţii SIS-ului.

Tot el va fi cel care va propune candidatura directorului acestei instituţii. Deputaţii PDM au atenționat că trecerea SIS-ului în subordinea lui Igor Dodon, care recunoaşte deschis că reprezintă interesele Kremlinului, este o decizie care pune în pericol securitatea statului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu