Mamele surogat, la mare căutare. Cât i-ar costa serviciul pe familiile care nu pot concepe copii

Embed:

Numărul cupurilor din alte ţări care caută mamă surogat în Ucraina a crescut în ultimii ani cu peste o mie de procente. Acest serviciu, legal în Ucraina, costă de la 30 până la 45 de mii de dolari. În ţara vecină, există agenţii speciale care caută mame surogat pentru familiile care nu pot concepe copii.

Acestea se ocupă de partea legală a procesului şi se asigură că femeia purtătoare primeşte recompensa financiară stabilită. Una dintre ucrainencile care a adus pe lume un copil pentru un cuplu străin este Ana. Acum doi ani, ea a născut un bebeluş pentru o familie din Slovenia. 

"Iniţial, nu realizezi ce lucru important ai făcut. Conștientizezi asta doar după ce vezi părinţii copilului şi emoţiile lor. Simţi că ai făcut un lucru mare atunci când ei plâng şi îţi mulţumesc", spune Ana, mamă surogată. 

Femeia spune că, pe tot parcursul sarcinii, a fost susţinută şi ajutată de familia pentru care urma să nască.

"Eram plătită lunar cu câte 500 de dolari. Dacă e să calculez şi toţi banii care au fost cheltuiţi pentru controalele medicale, haine şi cazare, atunci cred că am primit în jur de 20 de mii de dolari", a mai adăugat Ana.

Ana spune că femeile care intenţionează să devină mame surogat trebuie să fie foarte bine informate. Potrivit ei, au existat cazuri când unele femei au pierdut sarcina nu au mai fost plătite.

"Femeile care vor să facă parte din acest program trebuie să fie precaute. Trebuie să citească recenziile agenţiei ca să evite situaţii în care să fie tratate urât", a spus Ana. 

Ana spune că, în curând, intenţionează să mai devină o dată mamă purtătoare. Anual, în Ucraina aproximativ 500 de femei nasc bebeluşi pentru cupluri din străinătate. Această practică este legală şi în Statele Unite, Georgia, Rusia, Kenya şi Laos.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu