Mama bebeluşului găsit îngheţat pe un drum din Soltăneşti este CERCETATĂ PENAL în libertate

Embed:

Mama copilului de un an şi patru luni din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni, care a decedat după ce a fost uitat afară şi a murit, este cercetată penal, în libertate. Suspecta este din nou audiată la Inspectoratul de Poliţie Nisporeni.

Între timp, Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz şi a declarat că această tragedie denotă neglijență și iresponsabilitate din partea părinților, rudelor, dar şi a autorităţilor locale.

"Aici putem vorbi şi de unele lacune în sistemul de protecţie a copilului, referindu-mă la mecanismul intersectorial pentru intervenţie în cazile de risc a copilului. A fost cunoscut cazul şi de vecini şi de rude şi de autorităţi şi nimeni nu a intervenit şi avem o pierdere de viaţă", a menţionat Maia Bănărescu, avocatul poporului.

Potrivit avocatului poporului, femeia riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti. Maia Bănărescu îşi doreşte ca legislaţia să fie schimbată pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete.

CITEŞTE ŞI: DESCOPERIRE MACABRĂ în Soltănești. Bebeluş de un an găsit ÎNGHEŢAT pe drum după ce mama s-a îmbătat şi a adormit în casă

Amintim că, marţi seara, un băietel de un an şi patru luni a decedat după ce a fost uitat afară, de mama sa aflată în stare de ebriatate.

Femeia se întorcea acasă după o seară de chef şi l-ar fi scăpat din braţe pe micuţ, pe drum, unde l-a şi lăsat.

Ea riscă până la patru ani de pușcărie pentru lăsarea în primejdie din imprudență a unei persoane, care se află într-o stare periculoasă pentru viaţă şi este lipsită de posibilitatea de a se salva din cauza vârstei fragede.

Mama mai are acasă un băiat de 10 ani, care se află, deocamdată, în grija bunicilor.

CITEŞTE ŞI: "Copiii NU trebuie să moară îngheţaţi". Zeci de părinţi au aprins lumânări în scuarul Catedralei, după TRAGEDIA de la Soltănești

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu