MALPRAXISUL, PEDEPSIT ŞI CIVIL. Medicii vor răspunde pentru erorile profesionale

Embed:

Medicii ar putea răspunde şi civil pentru erorile profesionale. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de Comisia protecţia socială a Parlamentului.

Documentul introduce noţiunea de malpraxis medical care este descrisă ca "eroare profesională, care a generat prejudicii pacientului".

"Răspunderea civilă va fi pentru lucrător medical şi pentru instituţia care este prestatoare de servicii. Oferim termen de şase luni, în aceasta perioadă în baza modificărilor pe care le facem, ministerul este obligat să elaboreze aceste mecanisme de implementare şi să introducă acele sancţiuni. Sunt situaţii care sunt făcute din neglijenţă, din imprudenţă", a spus deputatul PDM, Valentina Stratan.

Documentul defineşte mai clar noţiunea secretului medical, astfel informaţiile confidenţiale despre starea de sănătate a pacientului vor putea fi făcute publice sau studiate de un cerc mai larg de specialişti, doar cu acordul bolnavuluui.

Proiectul urmează să fie examinat de Parlament. Potrivit statisticilor Procuraturii Generale, pe parcursul anului trecut au fost iniţiate 63 de cauze penale în privinţa medicilor pentru malpraxis.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu