Malaezia: Șapte persoane au murit, iar peste 10.000 au fost evacuate în urma viiturilor

Șapte persoane și-au pierdut viața și aproximativ 10.000 au fost evacuate în Malaezia după ce precipitațiile survenite pe parcursul weekendului în statele nord-vestice Penang și Kedah au provocat viituri, a indicat luni presa locală citată de DPA.

"În ultimele 48 de ore, locuitorii din Penang s-au strâns pentru a se ajuta reciproc, în cea mai gravă criză provocată de inundații din memoria recentă", a declarat luni șeful executivului din provincia Penang, Lim Guan Eng, pe rețelele de socializare.

El a mulțumit donatorilor pentru ajutorul acordat în furnizarea și distribuirea produselor alimentare, adăugând că în prezent este nevoie de "kituri de curățare, camioane și vehicule mari pentru a strânge gunoiul și arborii căzuți, dar și de voluntari pentru a ajuta la curata locuințelor afectate de inundații". 

În pofida vremii nefavorabile, examenele școlare la nivel național au început luni pentru zeci de mii de elevi din provinciile Penang și Kedah, potrivit publicației Star Online.

Elevii din zonele afectate au sosit la școală fără a purta uniforme, în camioane și furgonete puse la dispoziție de către poliție, a precizat presa locală. 

Departamentul Meteorologic din Malaezia a indicat duminică că ploile au fost cauzate de "o zona de presiune atmosferică scăzută în cele două state", care a produs intensificări ale vântului și umiditate, agerpres.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu