Majoritatea parlamentară refuză să afle de la ministerul Finanţelor ce impozite intenţionează să majoreze Guvernul Sandu

Embed:

PDM a solicitat audierea în Parlament a ministrului Finanțelor, Natalia Gavrilița, pentru a explica ce impozite intenţionează să majoreze Guvernul Sandu.

"Săptămâna aceasta a fost încheiată vizita misiunii FMI. Rezultatele acestor evaluări constituie asumarea unor angajamente de căre Republica Moldova. Cetăţenii şi noi suntem în drept să cunoaştem care sunt angajamentele care au fost asumate. Doamna premier Maia Sandu a declarat privind un angajament sau promisiune de majorare a impozitării. Acel angajament a fost contrazis de reprezentantul FMI. Ne întrebăm cu toţii ce se mai ascunde în acea listă a angajamentelor care la solicitarea colegilor noştri am primit răspuns de refuz de a ni se comunica. Solicităm audierea a conducătorului grupului de negociatori: ministra Finanţelor sau ministrul Economiei", a menţionat democratul Vladimir Cebotari, în plenul Legislativului.

Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a dat asigurări că angajamentele vor fi făcute publice, totuşi deputații PSRM și ACUM nu au susținut această inițiativă, astfel propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

PUBLIKA.MD aminteşte că o echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional condusă de Ruben Atoyan s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 26 iunie - 10 iulie 2019, pentru discuții cu autoritățile Republicii Moldova, în contextul celei de-a patra și celei de-a cincea evaluări a programului economic susținut de FMI. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu