Majoritatea parlamentară PSRM-"ACUM" nu vrea să sprijine producătorii locali

Embed:
Majoritatea parlamentară PSRM-"ACUM" nu vrea să sprijine producătorii locali. Deputaţii alianţei Kozak au respins propunerea democraţilor de a include pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului un proiect de lege care prevede ca 50 la sută din produsele vândute în magazinele de la noi să fie autohtone.

Documentul vine să încurajeze firmele moldoveneşti să producă mai mult, să aibă piaţă de desfacere, să promoveze o concurenţă loaială şi să fie competitive în raport cu cele din străinătate. Majoritatea parlamentară PSRM-ACUM a refuzat să examineze proiectul, dar reprezentanţii PSRM din Comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară au dat asigurări că vor analiza acest subiect. Nici propunerea PDM de a invita ministrul Agriculturii la audieri nu a fost acceptată.

"Suntem în plin proces de recoltare a producţiei agricole. Producătorii, în perioada respectivă, în marea parte a cazurilor, întâmpină dificultăţi în ceea ce priveşte desfacerea producţiei. De aceea, am dori să aflăm mai multă informaţie legată de acţiunile realizate la nivel de minister", a spus deputatul PDM, Nicolae Ciubuc.

Propunerea democraţilor este susţinută de oameni. Aceştia spun că deputaţii care s-au opus nu se gândesc la binele ţării.

"La dânşii se gândesc, nu la popor. Noi ne-am deprins cu fructele noastre, ele sunt cu mult mai gustoase decât astea aduse de import."

"Părerea, loc. O părere greşită. Ar trebui să se gândească la producătorul local.
- În opinia dumneavoastră, în supermarketuri ar trebui să se vândă mai multe produse autohtone? - Da, pentru ca să ridicăm economia ţării şi să stimulăm producătorul local."

"Eu nu vreau să obijduiesc pe nimeni, dar cred că dacă vrem să vedem ţara asta să crească trebuie să găsim căi să ridicăm businessul nostru local."

"Se opun cei care nu doresc binele ţării."

Proiectul mai prevede că prețul de vânzare să fie negociat între cele două părți, însă comerciantul să nu poată cere furnizorului o reducere mai mare de zece la sută. Proiectul a fost votat în prima lectură de legislatura precedentă, dar ca să intre în vigoare trebuie să treacă şi de lectura a doua.

Lasă un comentariu