Majoritatea moldovenilor se tem de creşterea preţurilor şi de pierderea locului de muncă, potrivit sondajului CBC-AXA

Embed:

Majoritatea moldovenilor se teme de creşterea preţurilor şi de pierderea locului de muncă. Sunt datele sondajului realizat de CBC-AXA, în colaborare cu Centrul pentru Studierea Opiniei şi a Pieţei din România. De asemenea, mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi se tem să-şi piardă locul de muncă.

Rezultatele sondajului atestă că 86 la sută dintre moldoveni se tem de creşterea preţurilor, iar 57 la sută sunt îngrijoraţi de viitorul copiilor lor. Printre principalele probleme cu care se confruntă, 44 la sută dintre participanţii la sondaj au identificat şomajul, 31 la sută - creşterea preţurilor, 27 la sută - sărăcia, iar 21 la sută - salariile mici. Oamenii mai sunt îngrijoraţi de corupţie, haosul politic, medicina scumpă şi starea drumurilor. În acelaşi timp, doar trei la sută dintre cei intervievaţi sunt deranjaţi de lipsa unui şef de stat. Statisticile oficiale arată că temerile oamenilor sunt argumentate, pentru că preţurile la fructe şi şegume au continuat să crească în ultimul timp.

Fermierii spun că au scumpit legumele pentru că s-au majorat costurile de producţie.

Experţii spun că preţurile produselor agroalimentare din ţara noastră sunt influenţate şi de trendurile din regiune.

Potrivit datelor statistice, fructele şi legumele s-au scumpit cu peste 50 la sută, în primele nouă luni ale acestui an. În aceeaşi perioadă, producţia animalieră s-a scumpit, în medie, cu mai puţin de un procent.

Lasă un comentariu