Majorarea vârstei de pensionare, subiect sensibil în Rusia. Când vor ieşi la pensie femeile şi bărbaţii

Embed:

Majorarea vârstei de pensionare este un subiect sensibil în Rusia. Solicitat de un jurnalist BBC să ofere detalii despre acest proiect, preşedintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, nu a pronunţat niciodată sintagma "reforma pensiilor". În schimb, a ţinut să accentueze importanţa deciziei.

"Există decizii pe care le iei pentru tine şi care se iau mult mai uşor. Dar sunt decizii pe care le iei pentru cetăţeni. Acestea sunt mai greu de luat, mai ales că este vorba despre decizii responsabile" a spus preşedintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

Volodin a repetat termenul "decizie" de 22 de ori în timp de şase minute.

"Important în această decizie este grija pentru cetăţenii care primesc pensii mizere. Am cântărit foarte bine lucrurile şi înţelegem importanţa adoptării acestei decizii",  a spus preşedintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin.

La o întâlnire cu locuitorii din oraşul Saratov, Veaceslav Volodin a precizat că bugetul de stat este deficitar şi că, în viitor, există riscul ca autorităţile să nu mai poată plăti pensii.

Guvernul de la Moscova a aprobat majorarea vârstei de pensionare în luna iunie. Astfel, femeile vor ieşi la pensie la 63 de ani, iar bărbaţii la 65. Reforma va fi implementată pe etape, începând cu 2019.

Perioada de tranziţie va dura până în 2034. Cetăţenii din nordul îndepărtat al Rusiei, care lucrează în condiţii climatice extreme, se vor pensiona mai devreme. Femeile la 58 de ani, iar bărbaţii la 60 de ani. Proiectul a provocat numeroase nemulţumiri în rândul cetăţenilor ruşi. În acelaşi timp, popularitatea preşedintelui Vladimir Putin a scăzut dramatic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu