Majorarea salariilor judecătorilor şi discuţiile aprinse din Parlament au marcat această săptămână politică. Vezi sinteza

Embed:

Vizita preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, în Republica Moldova, iniţiativa preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, de majorare a salariilor judecătorilor, dar şi discuţiile aprinse din Parlament au marcat această săptămână politica.

Luni, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean-Claude Mignon, a venit într-o vizită de lucru de trei zile în Moldova. Vizita înaltului oficial european a avut drept scop documentarea asupra implementării reformelor şi nivelului de avansare a Moldovei pe calea integrării europene.

Marţi, Comisia Juridică a ales-o pe Galina Bostan în funcţia de membru din partea societăţii civile al Comisiei Naţionale de Integritate. Acum, urmează ca Parlamentul să accepte sau să respingă această candidatură.

Miercuri, administraţia şefului statului a înregistrat în Parlament un proiect de lege ce prevede mărirea salariilor judecătorilor.

Joi, deputaţii s-au certat din nou. De această dată, mărul discordiei a fost - Crăciunul. Liberalii le-au cerut colegilor lor să instituie prin lege drept sărbătoare naţională Crăciunul pe stil nou, iar ziua de 25 decembrie să fie liberă. Iniţiativa nu a fost susţinută însă de către deputaţii din Alianţă şi nici de parlamentarii comunişti.

Tot joi, dicuţii aprinse s-au iscat şi între membrii Consiliul municipal Chişinău, care nu au reuşit să ajungă la un consens şi nu au aprobat în prima lectură proiectul bugetului Capitalei pentru 2013.

Vineri, deputaţii au aprobat proiectul ministerului Muncii ce prevede majorarea numărului de familii care vor beneficia de compensaţii pentru perioada rece a anului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu