"Majorarea amenzilor nu va diminua încălcările rutiere"

Embed:

Cum obţinem un trafic rutier sigur, prin amenzi sau prin responsabilitate. Despre asta au discutat aseară invitaţii emisiunii Vox Publika care au avut păreri împărţite la acest subiect. În timp ce unii consideră că amenzile usturătoare vor reduce încălcările rutiere, alţii spun că atât şoferii, cât şi pietonii trebuie să fie mai responsabili pentru propria viaţă.

"În momentul în care tu eşti la volan, iar copilul tău este în maşină cu tine, trebuie să fii foarte atent la toate acţiunile tale. Pentru că el o să facă mâine exact ce vede la tine astăzi", a subliniat interpreta Georgeta Voinovan.

"Atunci când persoana va fi conştientă de faptul că orice încălcare va fi sancţionată, eu cred că şi amenda va fi pe măsură. A creşte amenda nu înseamnă a creşte si responsabilitatea", a opinat Ilie Bricicaru, expert în siguranţa rutieră.

La rândul său, poliţia este de părere că oamenii trebuie să denunţe şoferii neconştiincioşi. Asta din cauză că nu sunt suficienţi agenţi de circulaţie pentru a-i pune la fiecare colţ de stradă.

"Între societate şi poliţie trebuie să fie o cooperare, o conlucare care să ducă la diminuarea numărului tragediilor rutiere.Niciodată nu vom dispune de atâţia agenţi de circulaţie ca să amplasăm la orice intersecţie", Sergiu Armaşu, şef Direcţia Poliţia Rutieră MAI.

Campania Publika TV "Fii atent la drum! Eşti aşteptat acasă" a ajuns la final. Timp de o lună, Publika TV a desenat zebre acolo unde lipseau şi a fost prezentă în 11 raioane. Iar elevii din 22 de şcoli au discutat despre regulile de circulaţie cu partenerii campaniei Automobil Club Moldova, interpreţi, actori şi jurnalişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu