Maimuţă, crocodil, şerpi. Un bărbat din Ungheni are o grădină zoologică chiar în curtea casei. Unele vieţuitoare au ajuns vedete la circ

Embed:
Un fost vânător de șerpi din Ungheni şi-a amenajat chiar în curtea casei o adevărată grădină zoologică. Pavel Secrii a deprins pasiunea pentru necuvântătoare în urmă cu trei decenii, atunci când a început să colecţioneze primele vieţuitoare. Este vorba despre o pereche de papagali. În prezent, în menajerie se regăsesc specii rare de şopârle, cameleoni, şerpi, hamsteri, câteva rațe Mandarin, dar şi o maimuţă. În total, pe lângă casa bărbatului vieţuiesc 47 de animale. Cel mai nou exemplar este un crocodil de nil.

"Interesant este faptul că putem dirija procesul de reproducere a crocodililor, pentru a obține tipul de pui pe care ni-i dorim. Dacă păstrăm temperatura mai ridicată atunci vom avea masculi, dacă este cu două grade mai puţin vor fi doar femele", a declarat proprietarul menajeriei. 

Bărbatul i-a transmis dragostea pentru necuvântătoare şi feciorului său:

"Avem animale în curte de când mă ţin minte. În menajeria noastră erau în special papagali, dar și un saguin. Maimuţa are acum opt ani. Este o specie rară, cu smocuri de păr la urechi". 

Pavel Secrii recunoaste că hobby-ul său este scump şi îi înghite aproape toate economiile familiei:

"Şerpii îi hrănim cu iepuri. Cheltuielile sunt destul de mari, întrucât un iepure costă între 320 şi 350 de lei şi noi avem nevoie de opt exemplare pentru a hrăni toţi şerpii. Vara ne descurcăm mai uşor, deoarece creștem totul singuri."

Menajeria familiei Secrii nu duce lipsă de vizitatori. Cei mai încântaţi sunt vecinii care în fiecare zi află diverse curiozităţi despre animalele exotice.

"Ne uitam la toate păsările, ne place. Nu mă deranjează cu nimic, suntem bucuroşi că avem aşa vecini", a spus o vecină.

Multe dintre vieţuitoarele grădinii zoo din Ungheni au fost vedete la circ, iar în prezent participă la diverse expoziţii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu