MAIB şi-a vândut acţiunile. Un consorţiu internaţional va cumpăra 41% din acţiuni

Embed:

Moldova Agroindbank (MAIB) şi-a vândut 41% din acţiuni, statului, prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice. Ulterior, pachetul de acţiuni va fi cumpărat de Consorţiumul internaţional de investitori - BERD, Invalda INVL, Horizon Capital. Semnarea antecontractului privind procurarea acțiunilor nou emise ale băncii a avut loc vineri la Guvern. 

Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, prin semnarea acestui acord se duce la bun sfârşit procesul de transparentizare şi consolidare a sectorului bancar din Republica Moldova. 

"Statul a semnat un acord important cu un consorţiu internaţional compus din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL şi Horizon Capital, referitor la cumpărarea şi detatizarea a circa 40% din acţiunile băncii Moldova Agroindbank. Intenţia noastră este să ducem la bun sfârşit procesul de tranparentizare şi consolidare a sectorului bancar. Cred în sustenabilitatea sectorului bancar şi cred că evenimentul de astăzi va avea un impact pozitiv imediat asupra economiei naţionale. Cu acţionari mari, de calitate, băncile din Moldova trebuie să-şi reia pe deplin funcţia de intermediere financiară. Asta înseamnă că ele trebuie să acorde credite pentru a susţine creşterea şi modernizarea economică, proiecte noi şi investiţii noi, crearea de noi locuri de muncă şi bunăstarea populaţiei. Acesta este scopul nostru", a spus ministrul Economiei, Chiril Gaburici. 

PUBLIKA.MD aminteşte că BERD este unul dintre cei mai mari investitori străini în Moldova cu investiții totale de peste 1,3 miliarde euro. Volumul record de investiții semnate în 2017 este de 130 milioane euro.

Cea de-a doua companiei Horizon Capital gestionează patru fonduri cu active totale de aproximativ 700 milioane de dolari.

Iar societatea de investiții din Lituania este una dintre cele mai importante grupuri de gestionare a activelor din Țările Baltice. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu