MAIB OFERĂ DESPĂGUBIRI. Persoanele jefuite vor primi câte 500 de mii de lei

Embed:

Persoanele care au rămas fără bani şi bunuri, după ce sâmbătă au fost sparte 84 de casete dintr-un sediu al băncii Moldova-Agroindbank, vor primi câte 500 de mii de lei.

Informaţia a fost confirmată de mai multe victime care, la rândul lor, au fost anunţate despre acest lucru de către administraţia instituţiei, în cadrul unei întrevederi la care presa nu a avut acces. Reprezentanţii băncii au refuzat să ofere explicaţii jurnaliştilor, menţionând că ulterior vor veni cu o reacţie.

După ce au protestat în faţa sediului central al Moldova-Agroindbank, păgubiţii au fost invitaţi la discuţii de către conducerea băncii. Deşi unii au pierdut mai mult, iar alţii mai puţin, reprezentanţii instituţiei le-au promis că, în primă fază, fiecare va primi aceeaşi sumă, adică jumătate de milion de lei.

"La mine suma e mult mai mică, mie o să-mi întoarcă, dar care mai mult, până când 500 de mii."

"La care suma a fost mai mare, clar lucru, că recompensa deplină, până ce nu-i".

Cei mai bucuroşi de recompensă au fost oamenii care păstrau în casetele personale sume mai mici decât banii promiși de bancă.

"Am văzut atârnarea faţă de lume. Iaca asta tare mult ne-a bucurat".

"Mulţumesc, mi se acoperă cheltuiala care a fost. În următoarele zile, suntem sunaţi, şi individual vom merge fiecare".

Am încercat să obţinem mai multe informaţii de la reprezentanţii băncii, dar aceştia nu au dorit să discute cu jurnaliştii.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Buiucani, Lilian Pascaru, a declarat că există mai mulţi suspecţi, dar nu a oferit detalii. Furtul s-a produs sâmbătă, între orele 03:00 și 05:00 dimineaţa, iar poliţia a fost sesizată abia la ora 9 şi 25 de minute.

Hoţii au reuşit să pătrundă în interior după ce au deconectat energia electrică din sediul băncii şi au deteriorat grilajul din metal de la intrarea din spatele edificiului. Până în prezent, 31 de persoane s-au declarat păgubite, iar prejudiciul material se ridică la aproape 30 de milioane de lei.

În timp ce Poliţia susţine că banca nu a întreprins măsurile de securitate necesare pentru a preveni furtul de proporţii, reprezentanţii instituţiei financiare afirmă că dispun de cele mai complexe sisteme securitate, iar cerinţele au fost integral respectate.

În comunicatul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei se menţionează, însă, că în filială nu au fost luate toate măsurile de securitate necesare în vederea prevenirii acestui jaf, iar asta relevă absența totală a unei preocupări din partea băncii, dar și a instituțiilor responsabile pentru implementarea standardelor de siguranță în sistemul financiar-bancar. Suspecţii riscă până la 12 ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu