Maia Sandu, tranşant: Nu mai avem ce discuta cu socialiştii şi nu vom mai invita PSRM la dialog

Liderul PAS, Maia Sandu, spune că nu mai are ce discuta cu socialiștii și nu intenționează să examineze propunerile PSRM. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

"Nu văd despre ce putem discuta, deoarece în continuare vorbim despre lucruri diferite. Ei vorbesc despre o coaliție majoritară și încearcă să facă abstracție de faptul că suntem în lumi diferite", a precizat Maia Sandu. 

Totodată, Maia Sandu a menţionat că nu va mai invita PSRM la dialog şi insistă ca liderul socialiştilor, Zinaida Greceanîi, să susțină necondiționat agenda blocului politic ACUM: În situația în care PSRM nu este dispus să analizeze nici prima etapă, să-și dea votul pentru anumite legi, inclusiv pentru schimbarea sistemului electoral, cu siguranță va pierde și mai mult în alegeri, la fel ca și noi".

Mai mult, Sandu a declarat că "dacă PSRM nu acceptă un Guvern minoritar, total asumat de PAS, atunci se va ajunge la anticipate".

PUBLIKA.MD aminteşte că şeful statului, Igor Dodon, a spus, ieri, după  şedinţa Consiliului Republican al PSRM că socialiştii sunt gata să facă o coaliţie de guvernare cu blocul ACUM, dacă binomul PAS - PPDA renunţă la ideea privind crearea unui guvern minoritar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu