Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au câştigat oficial NICI MĂCAR UN LEU timp de doi ani. De unde vine profitul politicienilor

Embed:

Sunt şomeri şi nu au câştigat niciun leu timp de aproape doi ani.

Este vorba despre candidaţii pentru funcţia de deputat din partea binomului PAS-PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase. Cel puțin asta arată declarațiile de avere pe care cei doi le-au depus la Comisia Electorală Centrală.

Nu este clar din ce bani trăiește Maia Sandu, în condițiile în care în declarația de avere pentru anii 2017 şi 2018, preşedinta PAS nu a declarat niciun venit și nici nu a lucrat oficial nicăieri.

În declaraţia ei de avere sunt indicate doar venituri de la susţinerea unei conferinţe în 2018. Atunci, la Bucureşti, ea a câştigat 500 de lei româneşti, echivalentul a peste două mii de lei.

De asemenea, a obţinut 540 de dolari din dividende. Liderul PAS locuiește într-un un apartament cu o suprafaţă de aproape 75 de metri pătraţi, estimat la 440 de mii de lei. Totodată, Sandu conduce un automobil Toyota, cumpărat în 2012. Maşina costă 170 de mii de lei.

Nici liderul PPDA, Andrei Năstase, nu este angajat oficial și, respectiv, nu a declarat niciun venit. În schimb, soţia sa a obţinut aproape 68 de mii de euro din salariu la o companie germană. O altă sursă de câştig a familiei Năstase sunt indemnizaţiile pentru copiii care locuiesc cu soţia lui Năstase în Germania. Suma acestor plăţi este de 14 mii de euro. Totodată, Năstase a vândut cu 35 de mii de euro un automobil Mercedes.

Liderul PPDA mai deţine mai multe loturi, dobândite în perioada 2004-2017. Suma totală a acestor pământuri se ridică la peste 420 de mii de lei. De asemenea, în declaraţia lui de avere figurează mai multe clădiri, dar fără a fi indicată valoarea lor. Năstase a mai declarat imobile estimate la peste 2,5 milioane de lei. Politicianul mai deţine un automobil Nissan care costă 10 mii de euro.

Maia Sandu şi Andrei Năstase au decis să candideze la alegerile din 24 februarie atât pe circumscripţii uninominale, cât şi pe lista blocului binomului PAS-PPDA, unde se regăsesc nume controversate.

Este vorba despre judecătorii Domnica Manole și Gheorghe Balan, demiși cu scandal din funcțiile pe care le dețineau. Totodată, pe lista blocului creat de binomul PAS şi PPDA se regăsesc şi liberal-democraţii Maria Ciobanu şi Ion Terguţă, oameni apropiați fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru acte de corupție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu