Maia Sandu și Andrei Năstase anunțau că preferă să fie anticipate, decât coaliție cu partidele care au intrat în Parlament (VIDEO)

Embed:

Înainte de alegerile parlamentare au declarat una, dar după scrutin nu se ţin de cuvânt şi fac cu totul alta. Chiar dacă anterior a menţionat că nu va face coaliţie cu socialiștii, totuşi partidul condus de Maia Sandu a decis să cedeze PSRM-ului funcţia de speaker al Parlamentului. 

Mai mult, liderii binomului PAS-PPDA de nenumărate ori au declarat tare şi ferm că sunt pentru alegeri anticipate. Astfel, în ajunul parlamentarelor Maia Sandu declara la un post privat de televiziune:

"Realizator - Blocul ACUM este gata să creeze o coaliție cu partidele care vor accede în Parlament? Maia Sandu - Clar că nu. Noi despre asta am vorbit de câțiva ani. Și vreau să repet: nici cu socialiștii, nici cu democrații. Realizator - Sunteți gata să provocați alegeri anticipate? Maia Sandu - Da. Suntem gata", a declarat înainte de alegeri liderul PAS, Maia Sandu.

Totodată, anterior şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a dat de înţeles că nu este împotriva alegerilor anticipate.

"Opţiunea alegerilor parlamentare nu este o prioritate pentru noi, adică parlamentare anticipate, dar, în acelaşi timp, nici sfârșitul lumii", a spus Andrei Năstase.

Amintim că înainte de alegerile parlamentare, Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că NU vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale, inclusiv cu PSRM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu