Maia Sandu s-a lăsat atrasă de luptele geopolitice și a fost manipulată de FSB-ul rusesc

Maia Sandu s-a lăsat atrasă de luptele geopolitice și a fost manipulată de FSB-ul rusesc. De această părere este președintele Parlamentului, Andrian Candu.

De asemenea, Candu a mai evidențiat și faptul că nu o poate învinui pe direct pe Sandu, deoarece nu știe cu exactitate dacă a făcut acest lucru intenționat sau nu.

"Eu nu o pot învinui pe domna Maia Sandu de ceva intențioant, deoarece poate a făcut-o fără intenție, dar s-a lăst atrasă în luptele geopolitice și inlcusiv manipulată de Federația Rusă și de FSB în cazul de față", a spus președintele Parlamentului Andrian Candu.

PUBLIKA.MD aminteşte că: În această vară, şefa ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti. Recent, la Varşovia, delegați din mai multe țări OSCE au acuzat fundația că face lobby pentru infractori periculoși, beneficiază de finanțări dubioase și livrează echipament militar în Donbass.   

Jurnaliştii de la Zeppelin au scris anterior că Fundația "Open Dialog", finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase. În această schemă figurează și interlopul Veaceslav Platon.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi în Plenul Parlamentului a fost prezentată schema din Raportul Secret privind ancheta Open Dialog. Aceasta se referă la finanțarea fundației Open Dialog prin intrmediul schemei de spălare de bani cunoscută drept Laundromat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu