Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Federica Mogherini. Ce au discutat oficialii

Prim-ministrul Maia Sandu s-a întâlnit la Bruxelles cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Printre subiectele abordate de părți au fost reglementarea transnistreană, securitatea energetică a Republicii Moldova, dar și efectele implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în țara noastră.

"E important ca Moldova să obţină rezultate şi să respecte angajamentele pe care şi le-a asumat. Astăzi am convenit să actualizăm agenda de asociere şi să stabilim noi priorităţi pe baza cărora să evolueze Acordul de Asociere, iar UE va sprijini în continuare Republica Moldova. Am convenit să ne creştem cooperarea pe partea de comunicare strategică, contactele directe între oameni sunt vitale. Sperăm să eliberăm prima tranșă macrofinanciară în curând", a precizat Mogherini în cadrul unei conferinţe de presă, în urma celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană

Totodată, Federica Mogherini a declarat că UE continuă să sprijine suveranitatea si integritatea teritorială a Republicii Moldova: "Negocierile 5+2 au înregistrat nişte progrese şi trebuie să continuie mai ales în cadrul rundei care va avea loc în Slovacia săptămâna viitoare".

Maia Sandu a mulțumit Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, pentru susținerea oferită de UE actualului guvern.

"E îmbucurătoare reconfirmarea acestei noutăți, că putem să obținem cele două tranșe din asistența macrofinanciară până la sfârșitul acestui an", a punctat premierul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu