Maia Sandu s-a întâlnit cu Angela Merkel la Berlin. La intonarea imnurilor, oficialii au stat pe scaune, deşi legea spune că asistenţa trebuie să stea în picioare

Embed:

Premierul moldovean, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la Berlin omologul său german, cancelarul Angela Merkel. La intonarea imnurilor oficiale, Merkel şi Sandu au stat pe scaune, o abatere de la protocol. Legea cu privire la Imnul de Stat al Republicii Moldova prevede că la intonarea publică a imnului, asistenţa va sta în picioare, iar bărbaţii se vor descoperi.

Este a doua oară când cancelarul german recurge la această soluţie, cel mai probabil pentru a evita situaţiile în care a fost surprinsă tremurând fără control în timpul unor evenimente publice

După ceremonia oficială, Maia Sandu şi Angela Merkel au susţinut o conferinţă de presă comună. Discursurile lor s-au axat pe consolidarea relaţiilor moldo-germane şi pe continuarea parcursului european al ţării noastre.

"Contăm pe suportul dumneavoastră pentru transformarea Moldovei într-o ţară europeană prosperă, unde interesele cetăţenilor să fie puse în capul listei priorităţilor", a declarat premierul Maia Sandu. 

De la numirea în funcţia de prim-ministru, Maia Sandu a avut întrevederi oficiale cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, cu liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis şi cu oficiali de la Bruxelles.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu