Maia Sandu: Republica Moldova nu poate fi independentă când are o armată străină pe teritoriul ei

În ziua în care Republica Moldova împlineşte 28 de ani de la proclamarea Independenţei, premierul Maia Sandu a declarat că ţara noastră nu poate fi independentă, când are o armată străină pe teritoriul ei.

"Republica Moldova nu poate fi independentă când are o armată străina pe teritoriul ei, la fel, nu poate fi independentă pe deplin când nu are independenţa energetică", a spus premierul Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova trebuie să insiste pe plan regional şi internaţional să fie retrasă armata rusă. 

Mai târziu premierul a plasat şi un mesaj pe Facebook: 

"La mulți ani, oameni buni ai acestei țări!

Cred că fiecare dintre noi s-a întrebat astăzi cât de independenți suntem și ce înseamnă independența pentru fiecare dintre noi. Republica Moldova are o independență fragilă și nu mă tem să o spun. Dar asta nu mă împiedică să cred în noi, să cred că depinde de noi dacă vom deveni sau nu cu adevărat independenți într-o zi.

Cred că vom fi cu adevărat independenți atunci când vom construi mai puține garduri înalte care să ne despartă și mai multe drumuri care să ne unească, atunci când nu vom mai măsura bogăția în mașini scumpe, ci în oameni dragi pe care îi avem alături, atunci când viața unui om nu va depinde de mită, atunci când nu vom întoarce privirea în fața unei nedreptăți, atunci când cuvintele „judecător” și „procuror” nu vor fi cuvinte de ocară, atunci când cei care au plecat se vor simți liberi să revină acasă și să-și poată vedea familia mai des decât o dată pe an, atunci când ne vom putea trata în spitalele noastre, atunci când copiii noștri vor merge la școli bune și frumoase, cu profesori respectați și bine pregătiți, atunci când nu vom avea armate străine pe teritoriul țării noastre, atunci când Europa va fi la noi acasă."

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu