Maia Sandu: Regretatul artist Ştefan Petrache merita o zi de doliu naţional

Embed:
Regretatul artist Ştefan Petrache merita o zi de doliu naţional, susţine fostul premier Maia Sandu. Ea a făcut această declaraţie la un post privat de televiziune.

"E mare artist şi tocmai am venit de acolo şi e foarte trist că am ajuns să ne luăm rămas bun de la un asemenea artist. Cred că contează cum simţim şi ce simţim şi cred că da evident, merită o zi de doliu şi merită să învăţăm din modul cum a trăit acest om şi în pofida faptului că a trăit vremuri foarte vitrege a reuşit să îşi păstreze demnitatea", a spus fostul premier, Maia Sandu.

Amintim că ieri, premierul Ion Chicu a declarat că Guvernul nu va solicita preşedintelui să decreteze zi de doliu pentru că subiectul nu este actual, aşa cum artistul a murit în urmă două zile.

"Noi o să fim foarte precauţi la desemnări, decretări de zile naţionale şi tot aşa mai departe. Nu comentez datele care deja au trecut", a spus prim-ministrul, Ion Chicu.

Ieri, şeful statului, Igor Dodon, a declarat jurnaliştilor că nu a primit nicio solicitare pentru a decreta zi de doliu, după ce s-a stins din viaţă interpretul. Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, solicitarea trebuie făcută de către Guvern. Amintim că, renumitul artist şi vocalist al formației „Noroc”, Ștefan Petrache a încetat din viața luni seara. Autorităţile s-au limitat doar la semnarea unui necrolog şi au transmis un comunicat de presă în care îşi exprimă condoleanţe în legătură cu decesul lui Ştefan Petrache.
loading...

Lasă un comentariu