Maia Sandu recunoaşte că promovarea cumetrilor în funcţii din instituţiile statului afectează dezvoltarea ţării

Embed:

Premierul Maia Sandu recunoaşte că promovarea rudelor şi cumetrilor în funcţii importante din instituţiile statului afectează dezvoltarea ţării. În cadrul unui eveniment organizat la Comrat, Sandu a declarat că, din cauza acestor practici, scade nivelul de trai al cetăţenilor.

Se pare, totuşi, că nu toţi deputaţii din alianţa Kozak ţin cont de părerea prim-ministrului, întrucât, ajunşi la putere, nu au ezitat să-şi promoveze apropiaţii.

"Corupţia afectează tot mecanismul ţării. Atunci când conducătorii sunt numiţi după principiul cumătrismului şi nu după capacităţile profesionale, este afectată buna funcţionare a statului. Evident, scade nivelul de trai al fiecăruia dintre noi", a menţionat Maia Sandu.

Anterior, chiar subalternul Maiei Sandu, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, l-a pus şef al Inspectoratului General de Poliţie pe cumătrul său, Gheorghe Balan. Totuşi, după ce acest lucru a fost făcut public de jurnalişti, a fost anunţat un concurs pentru numirea unui nou conducător al instituţiei. Din cei şase candidaţi acceptaţi, niciunul nu a trecut de proba interviului, iar IGP a anunţat concurs repetat.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu l-a numit şef de cabinet pe naşul său de cununie, Andrei Popov. Şi în acest caz, după ce informaţia a apărut în presă, Popov s-a retras din funcţie.

Totodată, Ziarul Jurnal de Chişinău a scris că noul şef adjunct al SIS, Artur Gumeniuc, care din 2017 a fost consilierul şefului statului, Igor Dodon, ar fi o rudă apropiată a preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Solicitat să comenteze, Gumeniuc a negat acest lucru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu