Maia Sandu recunoaște că a votat pentru concesionarea Aeroportului Chişinău, dar nu în favoarea Avia Invest

Embed:

Prim-ministrul Maia Sandu recunoaște că a votat pentru decizia Guvernului de concesionare a aeroportului, dar nu în favoarea Avia Invest. Reacția premierului vine după declarația democratului Vladimir Cebotari, făcută în cadrul unei emisiuni de la Prime TV.

"Să ne întoarcem puţin în timp. Prima hotărâre de Guvern în privinţa Aeroportului a fost în 2012. Știți foarte bine - acestea au fost aranjamentele personale ale lui Filat. A fost o hotărâre de Guvern, în care erau clar indicate condițiile care ar trebui să fie respectate, pentru o perioadă de 49 de ani, a fost o licitație închisă pentru a păstra taxele aeroportuare", a menţionat Cebotari.

În cadrul emisiunii, deputatul a mai spus că Sandu a votat pentru decizia definitivă privind concesionarea Aeroportului, precum și pentru condițiile și procedura desfăşurării concursului.

"E simplu, doamna Sandu a participat, a votat pentru condițiile de concesionare, iar acuzaţiile sunt lansate asupra mea, în special în ce priveşte taxele. Pe atunci eram viceministru al Transporturilor şi am fost delegat ca expert. Condițiile, pentru care sunt acuzat, se regăsesc într-un decret guvernamental, pentru care Sandu a votat", a precizat democratul.

Premierul Maia Sandu recunoaște, că a votat pentru decizia de atunci a Guvernului.

"A fost o decizie despre principiu la concesionare, la care eu am participat, dar la şedinţele de concesionare către o companie offshore, selectată într-un mod obscur şi din câte se dovedeşte este o companie creată din banii furaţi de la BEM, eu această decizie nu am susţinut-o şi probele sunt. Eu nu am votat la acele şedinţe de Guvern, informaţia este publică şi puteţi să verificaţi şi dumneavoastră. Pe site-ul Guvernului la şedinţa de atunci", a subliniat Maia Sandu.

În același timp, Cebotari a atras atenția asupra faptului că Maia Sandu nu a votat împotriva deciziei Guvernului privind confirmarea rezultatelor concursului cu referire la alegerea companiei care a preluat Aeroportul, ci doar s-a abţinut.

"Ea nu a fost "contra", dar nici nu a fost "pentru". Nu avea o opinie certă asupra raportului comisiei. Totodată, condițiile în sine, taxele, ordinea, procedura de concurs - toate au fost aprobate cu ajutorul Maiei Sandu", a menţionat Vladimir Cebotari.

Deputatul democrat Vladimir Chebotari figurează într-un dosar penal, inițiat de Procuratura Generală, în legătură cu concesionarea Aeroportului Chişinău. Săptămâna aceasta, el a fost lipsit de imunitate parlamentară cu votul deputaţilor din blocul PSRM-ACUM. Toate acestea s-au întâmplat după ce ministrul de Interne, Andrei Năstase, a depus o petiție la procuratură.

Citeşte şi: A votat sau nu Maia Sandu inițiativa privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (VIDEO)

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu