Maia Sandu RECUNOAŞTE că a pus umărul la îndatorarea cetățenilor pentru furtul miliardului

Fostul ministru al educației Maia Sandu, care a tot criticat în ultimul timp deciziile guvernului în legătură cu Banca de Economii, a recunoscut joi seara că a pus și ea umărul la îndatorarea guvernului și, respectiv, a populației față de Banca Națională, astfel că în următorii ani va trebui să întoarcem banii, ba mai mult, cu dobândă, scrie politics.md.

Fiind întrebată în cadrul unei emisiuni televizate cum a votat atunci când Banca Națională a cerut garanțiile guvernului pentru a acorda un împrumut de miliarde ca să fie acoperite consecințele "jafului secolului", Maia Sandu a recunoscut că în martie 2015 a votat "pentru".

Maia Sandu a precizat că atunci când a fost garantat primul împrumut, la sfârșitul lui 2014 nu a votat. Dar nu pentru că ar fi avut curajul să se opune acestei decizii, dar pur și simplu pentru că nu era prezentă la ședința respectivă a Guvernului.

Amintim că din cauza că în 2014 din sistemul bancar s-au furat peste 13 miliarde de lei (iar una din persoanele implicate pare să fie fostul premier Vlad Filat), Banca Națională a acordat un împrumut respectivelor bănci comerciale ca să acopere gaura, pentru că în caz contra exista riscul distrugerii întreg sistemului bancar. Împrumutul a fost acordat sub garanția guvernului, care acum trebuie să-l întoarcă cu procente, din bugetul de stat, adică din banii cetățenilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu