Maia Sandu, pe urmele lui Pavel Filip: Nu va participa la Consiliul şefilor de Guverne din ţările CSI

Premierul Maia Sandu merge pe urmele predecesorului său Pavel Filip şi nu va participa la Consiliul şefilor de Guverne ai ţărilor CSI. Şedinţa urmează să aibă loc, mâine, la Moscova. Potrivit fostul consilier pentru politică Externă al premierului, Vladislav Kulminski, Sandu a primit invitaţia, dar îl va delega la acest eveniment pe ministrul Economiei Vadim Brînzan. 

În 2017, fostul premier Pavel Filip a refuzat să participe la reuniunea șefilor de guverne ai statelor CSI. Filip a declarat atunci că are suficiente motive pentru a boicota evenimentul, inclusiv și faptul că reuniunea s-a desfășurat pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Pavel Filip l-a delegat la întrunire pe ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguță. Igor Dodon a venit cu acuzații la adresa fostului premier şi i-a calificat acţiunile drept un demers împotriva partenerului strategic al ţării noastre. După anul 2017, Guvernul condus de Pavel Filip nu a mai participat la acestă reuniune a ţărilor CSI.

Contactat pentru o părere, Pavel Filip a declarat că i se pare straniu că premierul Maia Sandu nu participă la acest Consiliu, având în vedere că este într-o alianţă cu preşdintele Igor Dodon, cunoscut drept un apropiat al Kremlinului. 

loading...

Lasă un comentariu