Maia Sandu: Oamenii lui Dodon s-au întâlnit cu Plahotniuc

 

Fostul premier Maia Sandu susţine că demiterea Guvernului său, dar și numirea Executivului Ion Chicu nu s-ar fi făcut fără contribuția fostului lider al PDM, Vlad Plahotniuc. Mai mult, într-un interviu pentru g4media.ro, Sandu spune că oamenii lui Dodon s-ar fi întâlnit recent cu Plahotniuc şi ar fi pus la cale evenimentele din ultima lună. 

"Rep: Cine e adevăratul autor al căderii guvernului dvs, Dodon sau Plahotniuc?

Maia Sandu:"Dodon nu ar fi putut demite guvernul fără contribuția PD-ului, iar o parte dintre deputații PD este în continuare controlată de Plahotniuc. Oamenii lui Plahotniuc, cel mai probabil, au primit asigurări de la Dodon că își vor putea continua schemele de corupție și că justiția nu va intra peste ei.

Rep: Care e rolul jucat de Plahotniuc în evenimentele din ultima lună? Daca credeti ca a jucat un rol, aveti dovezi in sprijinul afirmatiei?

Maia Sandu: Așa cum am menționat mai devreme, nu cred că lucrurile s-au făcut fără știrea lui. Nu am dovezi în acest sens, dar se vorbește că oamenii lui Dodon s-au întâlnit cu Plahotniuc în aceste zile.

Mai mult decât atât, în actualul Guvern se regăsesc foști miniștri și înalți demnitari ai lui Plahotniuc la ministere-cheie – economie, finanțe – și în fruntea Guvernului. Ion Chicu a fost ministrul lui Plahotniuc, devenind ulterior consilierul lui Dodon și acum prim-ministru." 

 

 

loading...

Lasă un comentariu