Ultima ședință a Guvernului Sandu. Ce proiecte au fost aprobate

(12:20) Andrei Năstase: Chiar dacă mandatul a fost unul scurt am reușit să eliminăm influențe toxice, și să eliminăm schemele. Am reluat parteneriatele internaționale. Acest minister nu este al lui Dodon, este al oamenilor. Vreau să mulțumesc la toți și vreau să vă zic că mereu o să mă bazez pe oamenii buni din această țară.

(12:18) Maia Sandu: Aceasta a fost ultima ședință a acestui guvern. Dragi colegi am avut să vă spun că a fost o onoare și o plăcere să lucrăm împreună. Vă mulțumesc că am reușit să lucrăm ca o echipă și vă încurajez să lucrăm în continuare în folosul cetățenilor. Vă mulțumesc tare mult.

(12:17) Natalia Gavrilița: Legea 270 cu privire la salarizarea în sectorul public. A fost adoptată rapid, fără a avea calcule. Acum venim cu o hotărâre de guvern pentru a acoperi bugetele locale cu finanțare pentru plata salariilor. A fost făcută executarea cheltuielilor pe parcursul la 10 luni. Autoritățile ne anunță regulat. Aceată hotărâre va asigura salariile pentru lunile octombrie și noiembrie pentru mai multe localități. Următorul Guvern va trebui să urmărească care va fi situația în următoarea perioadă.

(12:16) Maia Sandu: Din păcate statul pierde oameni valoroși, dar asta este realitatea. 

A fost pus la vot. Deciziile au fost votate.

(12:15) Ala Nimerenco: Vreau să pun la vot cereri de demisie a lui Alexandru Voloc, care și-a depus cererea și o am aici. Și a doua cerere este de la domnul Secretar de Stat, Ion Dodon.  Înainte de a pune la vot aceste două cereri de demisie aș vrea să mulțumesc foarte mult acestor doi secretari de stat care și-au depus cererea de demisie. 

(12:14) Maia Sandu: Primul subiect îl prezint eu, mi-a venit și mie rândul să prezint un subiect la problema cadre. Acest subiect este despre eliberarea lui Andrei Spânu din funcția de Secretar General al Guvernului, în paza cererei de demisie. A fost un secretar de stat excelent și vreau să îi mulțumesc cu această ocazie.

(12:13) Maia Sandu: A trebuit să ne întâlnim rapid pentru a lua o decizie care ține de corectarea cheltuielilor pentru câteva localități. Este vorba despre alocarea resurselor suplimentare pentru a asigura salarizarea.

(12:13) Absentează trei miniștri: Domnul Popescu, Domnul Voicu și Doamna Vlah.

(11:37) Premierul demis Maia Sandu a anunțat printr-un comunicat de presă că va prezida astăzi, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ședința poate fi urmărită LIVE AICI.

loading...

Lasă un comentariu