Maia Sandu nu renunță la mașina de serviciu și spune că economiile ar trebui făcute pe seama celorlalți angajați

Embed:

Premierul Maia Sandu nu va renunța la mașina de serviciu și consideră că economiile ar trebui făcute pe seama celorlalți angajați. Declarația a fost făcută după ce Guvernul a propus un proiect prin care se prevede ca utilizarea automobilelor de serviciu să fie raționalizată.

"Eu chiar am nevoie de automobil și cred că economiile cele mari le putem face din contul a sute de funcționari care nu neapărat trebuie să aibă mașină și care nu e clar încă dacă folosesc mașina doar în condiții de serviciu. Eu am un automobil, dar îmi spune serviciul de pază că nu este recomandat ca eu să conduc propriul meu automobil în perioada în care dețin această funcție", a declarat Maia Sandu.

PUBLIKA.MD amintește că șefii de ministere, dar și alte autorități centrale să poată utiliza mașinile printr-o cerere și doar în timpul orelor de muncă. Angajații vor fi asigurați cu automobile de serviciu doar prin intermediul Bazei auto a Cancelariei de Stat. Toți cei care vor dori să meargă într-o deplasare prin țară cu mașina de serviciu vor trebui să depună o cerere la secretarul general al Guvernului și să descrie ruta și destinația. 

În prezent persoanele din conducere utilizează 214 automobile de serviciu. Costul pentru întreținerea unei unități de transport constituie circa 160 de mii de lei anual. 

 

Lasă un comentariu