Maia Sandu nu crede în viitorul prosper al Moldovei ca stat independent. Ce ar alege liderul PAS, unirea cu România sau integrarea în UE

Embed:

Maia Sandu nu crede în viitorul prosper al Republicii Moldova ca stat independent. Totodată, dacă ar avea de ales între unirea cu România sau integrarea în Uniunea Europeană, Sandu ar alege cea de-a doua opţiune. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui dialog cu jurnalistul și vloggerul Dorin Galben.

Fostul premier a fost întrebată cum vede viitorul Republicii Moldova: ţară independentă şi prosperă, stat membru al Uniunii Europene, o eventuală unire cu România sau federalizarea şi statut special pentru regiunea transnistreană. 

MAIA SANDU: Categoric nu federalizare şi nici nu cred că este posibil. Cel mai real mi se pare integrarea în UE, noi, Republica Moldova, parte a UE şi respectiv aproape de România în UE. 

JURNALIST:  Există două căi, unirea cu România sau integrarea...

MAIA SANDU: Eu cea mai realistă o găsesc pe cea de integrare în UE. Eu cred că aici este mai uşor să obţii sprijin în rândul cetăţenilor Republicii Moldova pentru obiectivul de integrare, decât pentru unire cu România. 

JURNALIST: Republica Moldova, stat independent şi prosper vi se pare o utopie? 

MAIA SANDU: Nu cred că se va întâmpla. În proces de integrare europeană putem să îmbunătăţim indicatorii şi de prosperitate şi de bună guvernare, dar fără investiţii serioase din partea UE, care să ne ajute să creştem standartele de viaţă, ne va fi foarte greu. 

loading...

Lasă un comentariu